06 augusti 2013

Afrikansk busklänning och Tunisisk inspiration!


Nu är vi hemma efter resan till Tunisien och en snabbvisit i Småland. Det känns skönt att landa hemma efter fyra veckor på vift, inte minst för att jag fick sätta mig ned och sy lite =) För länge sen köpte jag ett tyg från justafrica vid södermalmstorg för att sy en klänning till Amina, nu är den klar. Jag älskar tyger/färgkombinationer och smycken från väst och östafrika, dom är så livfulla!
I Tunisien var vi i stan en dag och kikade in hos pärlshopen som har pärlor/tassels och gardinprydnader från golv till tak - och då menar jag verkligen från golv till tak!  

.. Sen gick vi vidare till La grotte som är en het butik av en enda anledning - fasta priser. Dessutom är den mysig med vackra kakelplattor på golvet och tallrikar fastsatta i trappstegen. Det finns väldigt mycket vackert keramik och kakel i Tunisien som inspirerar till fina mönster i handarbetandet...
... Och sist men inte minst laddade vi upp inför Ramadanmiddagen med grönsaker, bröd och fisk på marknaden. Inte riktigt som Ica va?


1 kommentar:

Fiff sa...

Tack för att du visade lite resebilder! Härligt! Snygg klänning också :-)