Pysseltips

Garn 
Åhh vad härligt det är att gå in i garnaffären och klämma på alla mysiga, fina garner. Garn finns i alla de färger, former och kvaliteér som du kan tänka dig, det är bara din fantasi som sätter gränserna. Eller kanske vill du ha ett speciellt resultat efter ett mönster, då ska du vara noga med att hitta det angivna garnet eller ett i samma tjocklek. 


När jag virkar använder jag mig oftast av ett kabeltvinnat 12/6 garn, det är i princip samma sak som ett 8/4 garn. Jag väljer kabeltvinnat för att det blir ett glansigare och stadigare slutresultat. Till det använder jag en virknål nr 2,5. 

Sticka vantar - mössor och andra plagg? Då använder jag främst ullgarnerna Visjögarn eller Spelsaugarn. Dessa passar också perfekt till mönsterstickning då de lägger sig på ett vackert sätt intill varandra!


Jag föredrar starkt bomull och ull framför akrylgarner. Jag tycker akrylgarner är otrevligt att pyssla i, och det är ju just det pyssleri handlar om, att ha trevligt! 

Virknålar och Stickor

Jag införskaffade för ett tag sedan bambunålar efter att ha hört om hur lätt de ligger i handen. Det gör dom men dessvärre passade dom mig inte alls i övrigt. De fastnade i garnet och det blev mycket onödigt stretande i mina fingrar. 


Jag föredrar stål och plastnålar. Använd det du trivs bäst med! 

Tillbehör
Till dina verk kan du behöva små tillbehör som grädden på tårtan. Ett par ögon till en amigurumi, ett par knappar till en tröja och så vidare... Allt eftersom jag stöter på toppenaffärer kommer jag fylla i listan, tipsa gärna om du har ett favoritställe =)

  • Vackra hyskor och hakar kan du hitta till ett bra pris här. 
  • Loveknitting har ett stort utbud av ögon till bra priser.
  • Här är en till sida med amigurumitillbehör som jag inte prövat på men blivit tipsad om!
  • Märkeslappar köper jag hos Mina namnband.