06 juli 2013

Plast-os. Morgonkaos. Pyssel.


Jag och Amina har varit ganska så pyssliga med mycket pärlande, målande och matlagande nu i början av sommaren. För ett tag sen gjorde vi knappmagneter med knappar från superbutiken Make&create. Bra pyssel med barn eftersom de både kan välja ut favoritknapparna och sen limma på magneterna - fint blir det!


Imorse slog pysselbehovet på än en gång så vi tog fram påsen med smälta pärlor Amina fått av sin farmor och gjorde fina armband. Kattis och Bodil  satt med som moraliskt stöd....Virkprojekt på gång...


Morgonkaos. Sen ville jag också testa att smälta pärlor. Det skulle jag inte ha gjort. Jag öppnar ugnen efter fem minuter på 200 grader - precis som i blogginstruktionerna jag hittat. Rena plastmolnet sköljer över mig och verkligheten överensstämmer definitivt inte med de vitskimrande bloggbilderna jag precis studerat. Jag kastar igen ugnsluckan med en smäll och springer som en tok mellan brandlarm (som dock inte utlöstes) och balkongdörr och fönster. Med grytlapparna i högsta hugg kastar jag ut plåten på balkongen där bakplåtspappret blåser iväg. Nu luktar det plast i hela lägenheten och pärlorna ligger fint utplacerade mellan plankorna på balkonggolvet. 

. Jag kommer inte smälta pärlor igen .

På onsdag åker jag till Tunisien med skräckblandad förtjusning eftersom flygande inte är min roligaste sysselsättning. MEN med remiss från tant doktor ska jag nu få testa på en light-hypnos på tisdag. Det ska bli mycket spännande... 

Hoppas ni får en fin helg och Julimånad! Kärlek2 kommentarer:

Emilia sa...

Fint pyssel!

Fiff sa...

Men ahh, vad läskigt! Är också sugen på att testa, men har tyckt det känns lite scary att smälta plast...o nu blev jag ju lite rädd ;-)
Men ni har pysslat finfint! Snyggt med knappmagneter :-)