Pysselböcker


Boktips

Böcker och pyssel är en svårslagen kombo. Här ger jag dig mina godbitar i pysselboksdjungeln. Dessutom har jag bakat in storleken på virknålen/stickorna och garnet som jag själv tycker har passat bäst till mönstren i böckerna. 

Julkulor av Arne & Carlos - Fantastisk! 55 olika mönster till julkulor plus en mall där du kan göra ditt egna mönster. Inspirerande till tusen så grabba strumpstickorna - på med garn och mönstersticka till tusen.Granen blir jättefin med dom här stickade karamellerna!
(Stnr: 2,5. Visjögarn)

Solveigs vantar av Solveig Larsson - Här hittar du lika många mönsterstickade vantar som boken är tjock (300 sidor!). Att författaren brinner för stickning, och speciellt då vantar, kan läsaren inte gå miste om. En bra grundmall för vantar i tre olika modeller. Med tanke på kvalíten och tiden författaren har lagt på att göra den här boken har den också ett dyrt pris - underskatta inte bibliotekslån om du inte har råd att själv köpa den, den är definitivt värd att bläddra i!
(Stnr: 2,5. Visjögarn)

Karins broderier av Karin Holmberg - Jättefin inspirerande bok. Karin vidgar synen av broderi med vackra blommor på underkläder och barnkläder som ett exempel. Allt du behöver är nål och tråd - bara att låta fantasin flöda och brodera loss!

Virka amigurumi av Mia Bengtsson - Den första virkboken jag köpte. Full med amigurumifigurer som har enkla förklaringar och mönster. Perfekt för såväl nybörjaren som virkaren med lite större utmaningsbehov! Fina Amigurumier blir det!
(virknål 2,5. Kabeltvinnat 12/6 garn)

Väldigt virkat av Erica LaurellBästa virkboken jag funnit hittills. Fantastiska mönster på allt från tevärmare till bikinisar och barnklänning. Mycket 70-tal inspirerat! Något mer komplicerade mönster än i boken ovan.
Beyond the square Chrochet Mofits av Edie Eckman - 144 stycken olika mormorsrutor i alla dess former och färger. En fantastiskt inspirerande bok som öppnar världen till alla möjliga krusidullmönster. Väldigt lättförståeligt med pedagogiska bildinstruktioner. Vad som kan vara bra att kunna är grunderna för engelska förkortningar eftersom den inte finns på svenska.
(virknål 2,5. Kabeltvinnat 12/6 garn)Inga kommentarer: