28 februari 2011

Symaskiner och broderad ficka!

Vad har du för symaskin?

Det skulle vara skönt att få lite tips och tyckanden i denna fråga. Jag har nämligen INGEN aning om vad som är bra och vad man ska akta sig för. Vilka finesser är bra att leta efter? Och finns det någon prisvärd som inte kostar en hel månadslön...?

Jag ska sy lite barnkläder och hemmagrejer, alltså inga avancerande måsten..

Utöver symaskinsfunderingar har jag broderat på Karims jacka. Det var meningen att det skulle bli plattsömmat men jag har inte fått in finessen än så det blev efterstygn istället. Broderi är så roligt för det allra minsta förändrar massor =)
8 kommentarer:

Fiff sa...

Alltså, jag läser alltid fel hos dig! Helknasigt! Trodde det stod broderad flicka...:-S öhhh... sist var det ju nåt annat konstigt. Jag har en Husqvarna Classica, åhh, så fancy det låter:-) Hihi. Den betalade jag 20 kronor för! Sen reparerade/servade jag den för 150 tror jag. Den funkar finfint när man syr lite småpyssel då o då. Det är ju en såndära 80-talsmodell. Du hittar säkert nåt annat lite bättre, men jag tycker nog du kan kika lite på second hand ändå! Många symaskiner har ju inte använts sådär väldigt mycket, så man kan säkert få jättebra maskiner om man hittar rätt. Lycka till i jakten! Kram

Bettan sa...

Jag tycker att du ska gå till en symaskins affär och "känna" dej fram, Själv har jag en husqvarna viking( brodermaskin). Jag har haft husqvarna symaskin så länge jag kommer ihåg...skolan hade, mamma hade...ja ..man måste nog prova sej fram. Lycka till.
Kram sytanten

Anita Tørmoen sa...

Så flott broderi på jakken. Selv syr jeg bare rettsøm, så maskinen er helt enkel.

Hedvig sa...

Jag har en ganska enkel Singer. Min har några år på nacken, så den finns inte till salu längre men modellen liknar denna:

http://www.singer.se/Produkter_details_tradition_2250.htm

Min har raksöm och sicksack och ett par stretchsömmar (vilket ju kan vara bra om du ska sy trikåiga barnkläder) och dessutom fyrstegs-knapphålsprogram så knapphålen är hur enkla som helst att få till.

Det är allt jag behöver i alla fall och hittills har den fungerat felfritt i ca 8 år.

Lycka till!
Kram

j´shörnan sa...

hej själv tycker jag att man ska lägga lite mera pengar på en bra maskin så håller den länge om det är bra kvalite jag har en pfaff som är helt underbar skön att sy med och ett bra märke den kostade en del men man kan lita på att den kommer att hålla länge om man ta hand om den på rätt sätt så jag rekommendera pfaff
kram och lycka till. maria

R´s sa...

Jag syr på en gammal Huskvarna 2000tänkte byta till ny i somras, men då hände hemska saker mig. Skrev om det på min sida ; ) Fint med broderier på kläder tycker jag.

Saras pyssel sa...

Mycket snyggt broderi! Det gjorde verkligen stor skillnad!

Sjöormen sa...

Jag har en Bernina, var ganska billig i inköp... men jag är inte nöjd med den. Kass trådspänning är det största problemet. Ska jag sy snygga sömmar passar jag på när jag är hemma hos min mamma och syr det på hennes Husqvarna.Det viktigaste när du köper maskin är att prova, så att den känns bra för dig.