26 april 2011

Påskresan i bilder!

Tällberg. I påsk var vi i mina föräldrars nya hus. Det var så underbart att få njuta i trädgården och gå ned till Siljan. Om ni inte varit i Dalarna överhuvudtaget så är Tällberg den givna destinationen- hela Dalarna komprimerat på en plats!
Tack vare mamma började jag handarbeta. Förhoppningsvis kan jag föra det vidare till Amina sen! Hur som helst är hon mest into vävning. Vävning är ju däremot inte min starka sida så mer avancerade förklaringar än "filt" får ni inte från mig..

FiltBåde väggbonaden OCH Dala-Floda kudden!
Och någonstans ifrån bör ju vi ärvt vår kreativitet... Morfar! Han målar och har bland annat gjort den här vackra tavlan som tyvärr inte blev så bra på bilden. Dessutom har färgen börjat flagna, mycket synd för jag tycker tavlan är så vacker! Alla tavlor snickrar han ihop egna ramar till för snickare är han också, vackra möbler och otroligt finurliga lösningar. Nu senast har han målat en stor takmålning med vallmoblommor- jag lovar att visa nästa gång jag landar i Mellerud..


Ikea saker är oftast bara väldigt smarta. Men den här broderade lampan är bara väldigt fin!Leksands garnbutik

Supersnygga, och superdyra, barnkläder från Emy Little
Årets första ligga-i-solen-mys!


Min nya handarbetsväska-i siden från Vietnam. Tack mormor!
 Till sist: Så här långt är mitt tålamod med handarbeten som är enformiga...Amina-koftan är nu upprepad och ska bli till muddar istället!3 kommentarer:

Hedvig sa...

Ser jättehärligt ut! :)
Titta in hos mig förresten, du har fått en liten award av mig...

Och hur gammal är Amina? Vi har ett par skor till övers som min lilla bonuspingla har växt ur. Tänkte de kanske skulle passa er istället... Känns synd att slänga dem...

Kram

-Mi sa...

Tack för din kommentar! Vad glad jag blev (: bilden var tagen när jag skulle på fest.

Oj oj vilken fin kofta det är Amina har på sig, varifrån är mönstret? Lyckosten där som har en så duktig mamma...

Hedvig sa...

Det är ett par röda enkla tygskor. Malena är fyra år nu och hon kunde ha skorna förra sommaren så jag antar att de passar till ca en treåring, och i så fall växer ju Amina i dem. Jag kan ta kort på dem och maila om du vill. Vad har du i så fall för mailadress?

Tyckte hjärtekatterna var ett så fint initiativ. Kunde inte hålla mig utan började virka på en gång! ;)