22 juni 2010

Diagram!


Är någon där ute bra på diagram?
Jag har med MiAs hjälp hittat detta diagram men har svårt att förstå de två sista varven... Det ska bli fyrkantigt men det blir runt när jag virkar! Väldigt tacksam för hjälp =)

Diagrammet kommer härifrån!


5 kommentarer:

Emma sa...

Jag ska banne mig provvirka det imorgon och se vad jag kan komma fram till! Ser väldigt fint ut i alla fall :) Kram

Nettan sa...

Känns som jag måste provvirka för att kunna hjälpa till... vad är det som du inte får till mer exakt?

Jag har African Flower som ett semesterprojekt (alltså fortfarande två veckor framåt i tiden... *liten suck*), men det här känns om en liknande ruta fast med fler blad och fyrkantig. Rätt?

Kram ♥

Nettan sa...

Jag ska provvirka, så får vi se vad som händer. I värsta fall kan vi klia oss undrade i huvudet tillsammans =D
Återkommer!

Nettan sa...

Nu har jag provvirkat =)
Eftersom jag nu sitter med en fyrkantig ruta tror jag det ska vara så här på de två sista varven:

varv 6: en stolpe i varje m (inkl i stolpen som gör omtag ner till varv 3) på föregående varv UTOM i den 4:e m i toppen på varje blomblad, där virkas [1 st, 1 lm, 1 st] i samma m.

varv 7: fm i varje m fram till lm på föregående varv. Gör en fm om lm, hoppa över 4 m och virka i den 5:e m [3 dubbelst, 3 lm, 3 dst]. Hoppa över 4 m, gör en fm om lm från föregående varv. Virka nu fm i varje m fram till nästa lm (9 fm), fm om lm och gör sen om "hörnet" med dubbelstolpar och lm i 5:e m.

Hoppas du förstår hur jag menar =) Lycka till !!
Kram ♥

Emma sa...

Nu har jag testvirkat och jag fick den att funka! (tror jag..) Det "blå" varvet tror jag är 9 stolpar per sida, med luftmaskor emellan, så gjorde jag i alla fall, luftmaskorna hamnar på "mitten av vartannat blomblad". Och sista varvet är 11 fastmaskor på rad, både i luftmaskbågarna och i varje stolpe, och sen gjorde jag *tre stolpar - 3 lm - 3 stolpar* i varje hörn. Har jag förvirrat dig helt nu? Kram