21 mars 2010

Busmycket i skolan gör att jag inte har så mycket tid över till pysslerier!
Nu håller jag på med en virkad bikini (som blir på tok för liten), vridna sockor och så klart ryakudden, som aldrig blir klar!!
Känner mig någorlunda nöjd med min nya blogg, känns skönt att slippa alla krusiduller i bakgrunden =)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin makeover din blogg har fått!

nadia sa...

Hej!
Hittade hit via en av dina virk-videos på You Tube. Har inte virkat sedan gymnasiet och har nyligen tagit upp virkandet igen. För det mesta är det hur kul som helst men nu har jag kört fast och har letat överallt (iaf känns det så). Sitter med ett mönster som skall virkas i cirklar, avslutas med 1 sm och börjas med en lm. Nu till mitt problem; Jag får inte maskantalet att stämma och undrar i vilken maska (från virknålken räknat) som jag skall virka sm i slutet på varje varv i. SOm sagt; jag får inte maskantalet att stämma och det blir bara snurrigare och snurrigare. Hur gör man när man virkar i cirklar för att få maskantalet att stämma? Hoppar man över någon maska?
Skulle vara enormt tacksam om du tog dig tid att svara!

Caroline sa...

Hej Nadia!
Kul att du hittat hit och att du börjat virka igen =)

Att virka en sm och lm i cirkeln har jag aldrig förstått poängen av, det krånglar mest till! Att göra på det här sättet ger ett minst lika bra resultat och om inte annat en mycket trevligare och roligare virkstund:

Virka som vanligt luftmaskor och sätt ihop till en ring, följ mönstret utan att virka en sm och lm. För att hålla reda på varven kan du sätta ett snöre genom första maskan på varvet - varje gång du går förbi snöret har du virkat ett varv.

Det är just varven som kan bli lite snurriga när man virkar runt, men med hjälp av markeringen så får du bättre koll!

Om det nu ändå blir fler maskor på ett varv än vad det ska vara så har du antagligen ökat för många gånger. Om det handlar om en maska är det bara att minska en extra på nästa varv, alternativt avstå från att öka en maska.
Om det är många fler maskor än vad det ska vara är det bäst att ta upp tills maskantalet passar igen, annars är risken att sluresultatet inte alls ser ut som det är tänkt!

Hoppas nu att du förstår vad jag menar! Om inte så kan du mejla mig på caroline.nh@hotmail.com eller skriva här igen, om du vill kan du skriva ned en bit av mönstret så kan jag göra en instruktionsvideo till dig! Lycka till =)

nadia sa...

TACK! Jag har hunnit med ett par amigurumis och har då virkat runt utan avslut på varven vilket funkat fint (utan maskantal-strul:) Mönstret jag håller på med nu är iofs ingen amigurumi, brukar det funka att virka runt som i amugurumitekniken även på andra mönster?

Tack så hemskt mycket för dina tips! Hade stor hjälp av din byta-färg video och kommer fortsätta att titta in här!

Caroline sa...

Åhh vad spännande, vad är det du virkar? Jag har virkat flera mössor runt (som en amigurumi)så det fungerar alldeles utmärkt!

Vad kul att höra att filmerna hjälpt dig =) Har du någon blogg så man kan se dina skapelser?-skulle vara jättekul =)

nadia sa...

Jag har virkat den här:

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b17&d_id=26&lang=se

är klar nu och blev faktiskt riktigt nöjd! :) Har ingen blogg och har inte hunnit med att virka mer än ett par amigurumis men jag tycker det är hemskt kul.
Känner mig fortfarande väldigt mycket som en nybörjare trots att jag virkade mycket för en tio år sedan. Men som tur är lär man sig ju fort. Din virkskola är otroligt uppskattad!

Caroline sa...

Åhh den har jag också funderat på att göra, var den rolig att virka? Jag älskar garnet->muskat, det virkar jag alla mina amigurumis i =)
Det är det som är så härligt med virkningen, man lär sig snabbt och sen kan man göra dom mest fantastiska kreationerna!!Kul att virkskolan är uppskattad, jag har tänkt att uppdatera den så småningom, om du har något önskemål så tas det gärna emot =)

nadia sa...

Ja, den var faktiskt riktigt rolig att virka!! Och snabbt gick det nar jag val hade fatt klam pa hur man virkar runt.

Hmmm...har flera forslag pa saker jag skulle vilja se i virkskolan. Aterkommer om det!